Paasgebruiken in Denekamp

Welkom op de website Paasgebruiken.nl. Deze website is bedoeld als naslagwerk en foto-archief voor de Denekampse Paasgebruiken. In Denekamp zijn er al decennialang tradities die rond Pasen worden bedreven, met het eieren gaddern, het hout halen, het paasstaak slepen en het paasvuur. Met het fotoalbum proberen we de traditie in beeld te brengen om zo de traditie van de paasgebruiken te laten leven bij iedereen. 

Op dit moment worden vele foto's aan de website toegevoegd. En ongetwijfeld zijn er nog veel meer foto's beschikbaar. Als u foto's heeft van de Paastradities in Denekamp, laat het ons weten via het e-mailadres info@paasgebruiken.nl. Graag willen we deze foto's toegestuurd krijgen zodat we ze kunnen toevoegen aan het fotoalbum. Foto's die niet digitaal zijn, kunnen door de webmaster worden ingescand waarna u de originele foto's terugkrijgt. U doet er veel mensen een plezier mee door uw foto's beschikbaar te stellen voor de website.

NIEUW! Wij zijn op dit moment bezig met een mogelijkheid tot het inzoomen op de foto's, in de vorm van een "vergrootglas". Voor een deel van de foto's kunt u het vergrootglas zien als u met uw muis over de foto gaat. De foto's die nog geen vergrootglas hebben, zullen snel ook van de zoomfunctie zijn voorzien!

Paasstaak halen 85
De paasstaak wordt overeind gezet met behulp van ladders.

Website door Dinkel Systems