'Ik bin 'n Judas van 'n Doarp!'

Op 28 maart 2009 is een boek uitgebracht over de paasgebruiken in Denekamp. In dit boek is een schat aan informatie en foto's opgenomen over de lange traditie met Pasen. Zo is onder andere een lijst met alle Judassen in het boek opgenomen. Paasgebruiken.nl heeft diverse foto's voor de publicatie beschikbaar gesteld.

Het boek is sinds 28 maart 2009 verkrijgbaar bij de Heemkunde Denekamp. De kosten bedragen € 12,75 (exclusief eventuele verzendkosten).

Het nieuwsbericht van de Heemkunde Denekamp is hieronder integraal weergegeven.

Boek over de paasgebruiken in Denekamp

Bron: Heemkunde Denekamp

Omslag Boek Ik bin n Judas van n doarp!

Ruim anderhalf jaar geleden werd het plan opgevat een reünie te organiseren voor alle oud-Judassen en ‘Veurleu’ van de Denekamper paasgebruiken. Een aantal oud-Judassen greep deze gelegenheid aan de vele mooie en oude verhalen die op deze avond ongetwijfeld weer naar boven zouden komen te verzamelen en op schrift te stellen. Om een betrouwbaar en volledig beeld te krijgen werden in aanvulling op deze avond samen met medewerkers van Heemkunde Denekamp nog zo’n 60 interviews gehouden en werden in totaal honderden foto’s verzameld. Al deze informatie is gebundeld in een uniek boek met de toepasselijke titel;

‘Ik bin ’n Judas van ’n Doarp’.

Naast een schat aan achtergrondinformatie over de Denekamper paasgebruiken, bevat het boek tientallen leuke anekdotes en bijna 200 unieke foto’s van de Denekamper paasgebruiken van 1900 tot nu. Of het nou gaat om het eiergadderen, het paashout halen of het paasstaak slepen; alle facetten van deze Denekamper traditie passeren de revue. Omdat Denekamp niet alleen staat in haar tradities, zijn ook de gebruiken van de omliggende parochies en gemeenten beschreven. Al met al een bijzonder werk waarin op toegankelijke wijze een gedetailleerd beeld wordt gegeven van ruim honderd jaar paastradities in Denekamp en omstreken. Het fraaie omslag is ontworpen door Wim Journée.

De oplage van het boek is beperkt. U kunt het boek bestellen voor € 12,75  (exclusief verzendkosten) door een email te sturen aan heemkundedenekamp@hetnet.nl.
Het boek wordt dan zo snel mogelijk aan u opgestuurd.

Website door Dinkel Systems